Film Benefiet Home Street Home

regisseur Sinan Tabanli voor Betonne Jeugd
vr 4 okt 20:00
  • vr 4/10/24
    20:00 - 23:00
    Cinema Rix, Deurne

Met Home Street Home (90 min) geven Betonne Jeugd vzw en regisseur Sinan Tabanly een inkijk in het leven van jongeren in dak- en thuisloosheid. Door de ogen van een sociaal werker volgt de film vier verhalen, vier perspectieven die met elkaar verweven zijn. Home Street Home brengt het helaas van een maatschappij die er niet in slaagt om jongeren in kwetsbare situaties een kwaliteitsvolle thuis te geven.

Gebaseerd op een script steunt Home Street Home vooral op de ervaringen van de acteurs. De hoofdrollen worden vertolkt door vrijwillige amateur acteurs die in een maatschappelijk kwetsbare situatie opgroeiden en jongeren in dak- en thuisloosheid. De kracht van de film steunt grotendeels op geïmproviseerde en authentieke dialogen.

Home Street Home speelt in op de verantwoordelijkheid van de maatschappij. Steeds meer kinderen, jongeren en volwassenen leven in gebrekkige huisvesting of dak- en thuisloosheid, de armoedecijfers stijgen en er zijn veel vooroordelen. De film zoomt in op de moeilijkheden en drempels, maar illustreert tegelijkertijd de enorme kracht en het doorzettingsvermogen van de jongeren. De interventie van de sociaal werker zorgt voor een hoopvol einde.

Home Street Home gaat over armoede en dak- en thuisloosheid. het toont de kracht van jongeren en trekt aan de alarmbel voor het recht op kwaliteitsvol wonen. Wonen is een mensenrecht, een kinderrecht. Met deze film vragen Betonne Jeugd vzw en regisseur Sinan Tabanly om de aanhoudende crisis op de woningmarkt aan te pakken en armoede een halt toe te roepen.

Iedereen heeft recht op een veilige plek om te wonen.

Tijdens het filmproces van Home Street Home moest de cast afscheid nemen van drie acteurs. Deze film wordt aan hen opdragen.

inkom of steunkaart 15 euro ten voordele van Betonne Jeugd

 

‘Soroptimist’ (SI) of ‘het beste voor vrouwen’

SI is geaccrediteerd bij de UNO als ngo.

De beweging is opgericht 1921 in de VS door Violet Richardson Ward. In 1924 stichtte Suzanne Noël Soroptimist International Europa (SIE) in Frankrijk. In 1930 in België stichtte Marthe Hirsch, directeur van de Chocolaterie Martougin,  de eerste club, dat is onze club, SI Club Antwerpen. In de Belgische Soroptimist Unie bundelen wij de krachten van 55 clubs. In Europa is Soroptimist aanwezig met 30.000 leden. Soroptimist België is lid van de Vrouwenraad en de ‘Conseil des Femmes Francophones de Belgique’.

Via projecten, advies, onderwijs en mentoring, en beurzen, geven we meisjes en vrouwen een duwtje in de rug. We zijn begaan met duurzaamheid, gezondheid en  strijden met de campagne Orange The World tegen geweld.