WELKOM IN CINEMA RIX

CINEMA RIX is niet enkel een gezellige filmzaal maar ook een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt! Iedereen is er van harte welkom om te ontmoeten, te creëren, te experimenteren & vooral: zich thuis te voelen.

Tot snel in Cinema Rix!

PARTNERS IN CINEMA RIX

Dat CINEMA RIX een warm, open en laagdrempelig, sociocultureel ontmoetingscentrum van, voor en met de buurt is, hebben we te danken aan de inzet van vele partners. Denk aan het Kunstenbad en beeldatelier voor kinderen (en in opstart voor volwassenen) van de Academie Deurne, het buurtsport aanbod, de activiteiten van vzw Recht – Op, de huiswerkbegeleiding van VZW Wissal, het filmprogramma van Filmmagie Antwerpen, vrouwenvereniging VZW Ihsane en filmclub Ciné Dreirries.

Kunstenbad
Elke woensdag van 12.50 tot 14.30 uur, 9-12 jaar Elke woensdag van 14.40 tot 16.20 uur, 6-8 jaar Kan je nog niet kiezen tusen muziek, beeldende kunsten of woord? Kom dan naar het Kunstenbad in Cinema Rix, een plek waar keuzes maken niet hoeft en waar je heel veel kan ontdekken en doen. We spelen met woorden, musiceren en bewegen. We maken kunstwerken, kleintjes en misschien wel hele grote.
Beeldatelier
Elke donderdag van 16 tot 17.40 uur Hou je van schilderen, boetseren, tekenen en knutselen? Ben je tussen 6 en 12 jaar? Kom dan naar het beeldatelier in Cinema Rix! Niet in schoolvakanties, start vanaf 8 september. 94 euro per schooljaar, kansentarief, 64 euro,
Sport en Beweeg Mee - Sporting A
Sport voor Dames, Multisport voor kinderen, Core & Strength, Yoga, Kom mee dansen (7 tot 12 jaar) Sporting A organiseert in Cinema Rix sport- en bewegingslessen voor kinderen en volwassenen!
Filmmagie
Tweewekelijks op dinsdag om 14.15 en 20.15 uur Filmmagie programmeert al minstens 75 jaar de betere film voor cinefielen. In Cinema Rix doen ze dat tweewekelijks op dinsdag. Alle filmliefhebbers welkom!
Ciné Draries
Elke vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur (niet tijdens de schoolvakanties, vanaf 7 oktober 2022) Leer bij en maak een kortfilm. Volg workshops en praktische lessen rond het medium film, een schooljaar lang. Tijdens de filmclub kom je samen met andere jongeren om onder begeleiding alles te leren over de zevende kunst! Inschrijven via www.cinedraries.be - in samenwerking met Skillz VZW
Huiswerkbegeleiding
Elke woensdag van 12.30 tot 15.30 uur (niet in de schoolvakantie) Heb je graag hulp bij het huiswerk maken dan kan je terecht op woensdag in de huiswerkbegeleiding van vereniging Wissal. Info en inschrijvingen: Imane 0486 66 42 77 of imane.elbouchikhi@hotmail.com prijs: 3 euro per les / vt statuut: 1,5 euro
Ihsane
Elke woensdag van 9.30 tot 12 uur (niet in de schoolvakantie) Met dit project wil vereniging Ihsane vrouwen in armoede bijstand verlenen. Dit kan gaan van het aanbieden van morele steun tot tolken en begeleiden op administratief vlak, waarbij toeleiding naar de juiste instanties een belangrijk onderdeel is. Info: Amina Messaoudi 0494 06 27 70 - vereniging-ihsane@hotmail.com
Pretloket Deurne
Elke eerste dinsdag van de maand van 13 tot 16 uur en 18 tot 21 uur Pretloket Deurne organiseert maandelijks een laagdrempelig ontmoetingsmoment in Rix. Je kan hier proeven van én praten over cultuur, sport en vrijetijd. Onze vrijwilligers verwelkomen de bezoekers en stellen hen op hun gemak. Ze helpen je zoeken naar leuke en gepaste activiteiten (volwassenen & gezinnen) en overlopen samen praktische informatie. Info & inschrijvingen via Cultuurwerker Recht-Op: tel 0485 02 62 63.
Interieurkids (knutselclub 4-12 jaar)
Een knutselclub voor kinderen en hun ouders, grootouders, grote broer of zus. Elke maand werken we rond een thema dat past bij de periode van het jaar. Van Sinterklaas tot Valentijn, van De Zee tot het Chinese Nieuwjaar.