Duo Lumi

cavaconcert
zo 9 feb 15:00
  • zo 9/02/25
    15:00 - 16:00
    De Klap, Deurne
  • 12 EURO | 3 EURO (kansentarief)

Harpiste Hanna Vandergoten en sopraan Adinda Pijl vormen samen het duo Les Filles De Lumière. Ze leerden elkaar kennen op het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, waar ze beiden hun master in klassieke muziek vervolledigen.  
Les Filles de Lumière kwam op een spontane manier tot stand uit een gemeenschappelijke passie voor muziek en het zoeken naar verschillende klankkleuren. Adinda’s warme stem en de feeërieke klank van harp vormen samen een unieke combinatie.  Beide muzikanten voelen zich thuis in verschillende genres: zowel in klassieke muziek, pop-jazz als in muziektheater. Het duo speelt dan ook een breed aantal stijlen, van standaardrepertoire, tot lichte muziek of eigen composities.  
Voor deze concerten leggen we de focus op impressionistisch repertoire met stukken van Claude Debussy, Maurice Ravel en Gabriel Fauré en stukken uit andere periodes die hierbij aansluiten. In dit repertoire zorgt Adinda’s stem in combinatie met de warme klank van Hanna op harp voor een fijngevoelig, melancholisch en spiritueel geheel.  
 
Adinda Pijl is een Belgische sopraan uit Sint-Katelijne-Waver. Ze heeft zich tijdens haar studie verdiept in de klassieke muziek en heeft een repertoire opgebouwd in zowel het opera- als het liedgenre. Ook verbreedt ze haar repertoire dagelijks met het maken van eigen muziek en haar interesse in veel verschillende genres. Haar stem is dus flexibel en komt in diverse stijlen tot haar recht. Hanna Vandergoten is een Belgische harpiste, die steeds op zoek is naar minder bekende combinaties or repertoire dan het standaardrepertoire voor harp. Doorheen haar opleiding kreeg Hanna ervaring in een breed aantal stijlen: van barok tot impressionisme, van classicisme tot verschillende genres binnen het hedendaagse repertoire. Daarnaast heeft ze ook een grote passie voor improvisatie, muziektheater en het zoeken naar nieuwe technieken en verborgen kanten van de harp bij het schrijven van eigen composities en voorstellingen.