De Klap

Kamermuziekfestival Antwerpen

In 2023 zag het eerste Kamermuziekfestival van Deurne het licht. Tijdens covid maar ook nadien werden we als cultuurhuizen geconfronteerd met de nijpende noden van artiesten. Er bleek voor jong talent maar weinig perspectief, zelfs gevestigde namen kregen het erg moeilijk.

Daar kunnen we iets aan doen. Misschien meer nog dan in populaire genres worden jonge muzikanten tijdens hun opleiding meester van hun instrument. Dat was glorieus zichtbaar op de eerste editie van het festival waar we een staalkaart toonden van wat er zoal beweegt in de klassieke onderbuik van onze stad.

Het Antwerps conservatorium is een broeihaard van klassiek geschoold talent. Voor de festivaleditie van ‘24 breken we die noot open en gunnen je een unieke inkijk in het opleidings-traject van de studenten, in dat bij zondere gebouw aan de Singel. Voor het eerst stellen we de examenproeven van de studenten open Kamermuziekfestivalvoor publiek. Doodgewone concerten maar dan met éxtra inzet en spanning. Een vleugje magie, een creatieve vlam die we in drie stadia van ontwikkeling laten zien.

In het eerste concert spelen docenten en studenten samen op podium. De tweede avond is het aan de studenten zelf en op zondag geven we het podium aan de professionals, een soort blik op de einders waarnaar al die jonge carrières koers zetten.

vrijdag 3 mei 2024, 20 uur
zaterdag 4 mei 2024, 20 uur
zondag 5 mei 2024, 15 uur
De Klap

Info over de verschillende concerten volgt snel.

in samenwerking met

 

Activiteiten