Shayne Gray

BACH SWEETS

Guitar Heroes Orchestra, Montenegrin Guitar duo & Mara Mikelsone-Mahler
Antwerpen Gitaarfestival 2023
zo 12 nov 17:00
  • zo 12/11/23
    17:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 20 euro / 15 euro voor -26/65+/ 4 euro kansentarief

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar opnieuw een componist uit eigen land, Mathias Coppens.

De 12de editie wordt twee keer zo leuk, want we showcasen de knapste klassieke gitaarduo’s van het moment. Ook al speelde hij piano, Chopin wist waarover hij het had toen hij beweerde dat er niets mooier was dan het geluid van een gitaar… buiten misschien het geluid van twéé gitaren.

Daarnaast zet het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw de toon met een verfrissend accent op jong talent, de verrijzenis van het Guitar Heroes Orkest, en een veelkleurig palet aan impressies die u opnieuw zullen meevoeren naar een fijnbesnaarde klankenwereld vol passie en betekenis.

LET OP: deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuurcheques voor jongeren. Er is wel een jongerentarief.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijking op zondag. Niet te missen dus!

WEBSITE

 

“De slotdag van het Antwerpen gitaarfestival voert u mee van Venetiaanse paleizen naar wonderlijke Engelse tuinen.”

Programma

MARA MIKELSON

De terugkeer van het Guitar Heroes Orkest zal niet onopgemerkt voorbijgaan. Stervioliste Mara Mikelsone schittert als soliste in de muziek van Schindler’s List van John Williams en dirigent Stijn Denys mag de grote virtuozen van na de pauze al als solisten verwelkomen in nog een concerto, dat van Antonio Vivaldi.

MONTENEGRIN GUITAR DUO

Na de spannende prijsuitreiking van de internationale Antwerpen Gitaarfestival Masters Competition, laten Goran Krivokapić and Daniel Cerović u horen hoe het zou klinken moest Glenn Gould gitaar gespeeld hebben. Het Montenegro Duo nam vorig jaar voor Naxos hun arrangement voor twee gitaren op van de English Suites van Johann Sebastian Bach. U zult uw oren niet geloven.