Kupinski Duo

CONCERTO!

Duo Kupinski, Marcin Dylla & Jan Depreter
Antwerpen Gitaarfestival 2023
za 11 nov 20:00
  • za 11/11/23
    20:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 20 euro / 15 euro voor -26/65+/ 4 euro kansentarief

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar opnieuw een componist uit eigen land, Mathias Coppens.

De 12de editie wordt twee keer zo leuk, want we showcasen de knapste klassieke gitaarduo’s van het moment. Ook al speelde hij piano, Chopin wist waarover hij het had toen hij beweerde dat er niets mooier was dan het geluid van een gitaar… buiten misschien het geluid van twéé gitaren.

Daarnaast zet het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw de toon met een verfrissend accent op jong talent, de verrijzenis van het Guitar Heroes Orkest, en een veelkleurig palet aan impressies die u opnieuw zullen meevoeren naar een fijnbesnaarde klankenwereld vol passie en betekenis.

LET OP: deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuurcheques voor jongeren. Er is wel een jongerentarief.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijking op zondag. Niet te missen dus!

WEBSITE

Programma

MARCIN DYLLA & DUO KUPINSKI

Wie kan het optreden van de Poolse superster Marcin Dylla van twee jaar geleden vergeten? Als één van de meest impressionante klassieke gitaristen van onze tijd met maar liefst 19 overwinningen op de grootste internationale gitaarwedstrijden, is Marcin Dylla uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Voor onze 12de editie bundelt hij de krachten met landgenoten Dariusz Kupinski en Ewa Jabłczyńska. Als het Poolse power-duo lieten ze dit jaar heel Amerika stormlopen voor hun verbluffende gitaarspel. Speciaal voor Marcin bewerkten ze de volledige orkestpartij van enkele beroemde gitaarconcerto’s. In Antwerpen hoort u onder meer Heitor Villa-Lobos…

Na de pauze hoort u hun arrangement van het wereldberoemde Concierto de Aranjuez met als solist en ‘special guest’ Jan Depreter.