Jan Depreter

HAUSER VARIATIONS

Jan Depreter
Antwerpen Gitaarfestival 2023
za 11 nov 17:00
  • za 11/11/23
    17:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 12 euro / 10 euro voor -26/65+/ 3 euro kansentarief

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar opnieuw een componist uit eigen land, Mathias Coppens.

De 12de editie wordt twee keer zo leuk, want we showcasen de knapste klassieke gitaarduo’s van het moment. Ook al speelde hij piano, Chopin wist waarover hij het had toen hij beweerde dat er niets mooier was dan het geluid van een gitaar… buiten misschien het geluid van twéé gitaren.

Daarnaast zet het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw de toon met een verfrissend accent op jong talent, de verrijzenis van het Guitar Heroes Orkest, en een veelkleurig palet aan impressies die u opnieuw zullen meevoeren naar een fijnbesnaarde klankenwereld vol passie en betekenis.

LET OP: deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuurcheques voor jongeren. Er is wel een jongerentarief.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijking op zondag. Niet te missen dus!

WEBSITE

Programma

JAN DEPRETER & HERMANN HAUSER I (1882-1952)

De Hauser-dynastie van instrumentenbouwers uit München gaat terug tot 1875. Hermann Hauser I en zoon Hermann II perfectioneerden het Torres-model zodanig dat iconen als Segovia en Bream levenslang bij de Beierse bouwers zouden zweren. Elk jaar trekt het Antwerpen Gitaarfestival een fijne selectie betaalbare top-bouwers voor de Expo. Dit jaar gaan zes bouwers de ultieme uitdaging aan om een “Hauser” te bouwen. Maar let goed op: Tussen de variaties bevindt zich één echte. Wie haalt hem eruit?

Festivaldirecteur Jan Depreter trakteert op een set variaties door de eeuwen heen om duimen en vingers bij af te likken.

Jan De Preter