Pelech Horna

BOHEMIAN RHAPSODY

Nikica Polegubic & Duo Pelech-Horna
Antwerpen Gitaarfestival 2023
vr 10 nov 20:00
  • vr 10/11/23
    20:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 20 euro / 15 euro voor -26/65+/ 4 euro kansentarief

Het Antwerpen Gitaarfestival blijft verbazen en verwonderen. Dit jaar houdt het festival Deurne opnieuw een hele week lang in de ban van de snaren. De jaarlijkse gitaarwedstrijden trekken deelnemers uit heel Europa aan en zetten een levende componist centraal, dit jaar opnieuw een componist uit eigen land, Mathias Coppens.

De 12de editie wordt twee keer zo leuk, want we showcasen de knapste klassieke gitaarduo’s van het moment. Ook al speelde hij piano, Chopin wist waarover hij het had toen hij beweerde dat er niets mooier was dan het geluid van een gitaar… buiten misschien het geluid van twéé gitaren.

Daarnaast zet het Antwerpen Gitaarfestival opnieuw de toon met een verfrissend accent op jong talent, de verrijzenis van het Guitar Heroes Orkest, en een veelkleurig palet aan impressies die u opnieuw zullen meevoeren naar een fijnbesnaarde klankenwereld vol passie en betekenis.

LET OP: deze voorstelling staat niet open voor betaling met Cultuurcheques voor jongeren. Er is wel een jongerentarief.

Naast de Concerten, de Gitaarwedstrijden en één-op-één Masterclasses met bovenstaande artiesten, is er tijdens het hele festivalweekend ook een Expo van 12 topgitaarbouwers uit heel Europa te bewonderen, inclusief de inmiddels erg populaire live gitaarvergelijking op zondag. Niet te missen dus!

WEBSITE

Programma

NIKICA POLEGUBIĆ 

De jonge Kroatische publiekslieveling Nikica Polegubić won met zijn overtuigende finale vorig jaar niet alleen de eerste prijs van de internationale AGF Masters Competition, maar ook de harten van het Deurnse publiek. Hij brengt een gedurfd programma van Albéniz, Britten en D’Angelo.

ROBERT HORNA & KRZYSTOF PEŁECH

Met hun unieke flamboyante stijl en hun eigen arrangementen verovert het sympathieke Poolse gitaarduo Krzystof Pełech & Robert Horna moeiteloos de hele wereld met hun kaleidoskoop van Latino gitaren tot de bekendste pop-songs. Zelfs de gitarist van Queen kan amper geloven dat wat ze allemaal uit hun 12 snaren weten te toveren!

 

 

(c) Nemanja Zivkovic