Nick Hannes

Don Vitalski & Veston van Gool

De Kempenkrak - Geannuleerd
vr 15 dec 20:00
  • vr 15/12/23
    20:00
    Cinema Rix, Deurne
  • 14 EURO | 3 EURO (kansentarief)

Beste cultuurliefhebbers,

We hadden een wervelende seizoenstart met sterke premières, een filmprogramma dat in de lift zit, en een bijna uitverkochte reeks van Alice. We verleggen onze grenzen steeds meer, dat doen we graag. Niettemin zijn we omwille van onvoorziene omstandigheden gedwongen om twee voorstellingen uit het aanbod te halen dit najaar. Het gaat om ‘Gainsbourg’ op 2 december met Clara Cleymans en ‘De Kempenkrak’ op 15 december.

Tickethouders krijgen een bericht en worden terugbetaald of krijgen een tegoedbon.

Met onze excuses en dank voor jullie begrip

Het Klap team

 

Vitalski en Veston, beiden geboren Kempenzonen, duiken voor deze voorstelling terug tot aan hun allerdiepste wortels. Nostalgisch - maar ook vooruitstrevend. Hilarisch, maar ook leerrijk. Het meest veelzijdige portret van de Kempen ooit. Terloops doorprikken zij de leugenachtige mythes rond de Kempen, die in waarheid dus helemaal niet "stil" zijn, maar die juist rock-‘n-roll zijn. Langzaam maar zeker wordt in deze voorstelling de harde kern blootgelegd, van de echte aard van wat voortaan officieel wordt genoemd: De Kempenkrak.  

Wat maakt de Kempen zo speciaal? De Kempen van Goorend tot Witgoor. Het fascinerende rijk van Essen tot Herselt, van Okselaar tot Balen. Van "El Passo" in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart, en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer - dàt ongelooflijk dynamische, soms wat onderschatte wonderland, wordt door Vitalski en Veston helemaal tot leven gebracht. 
 

Credits

Vitalski: verteller 
Steven van Gool: zang, gitaar