HetGevolg

Parade

Het Gevolg
za 28 okt 20:00
  • za 28/10/23
    20:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 15 euro / 4 euro kansentarief

Stefaan Degand speelt samen met de Hartenspelers in dit indrukwekkende verhaal over geschenken die de wereld 1 millimeter mooier maken in deze rare, hebzuchtige, kwade, egoïstische tijden. Stel je voor. We hebben een stoet van kwetsbare mensen. Eén voor één bieden ze de wereld een geschenk aan. Iets waarvan ze overtuigd zijn dat de wereld er beter van wordt. Misschien is het een lied. Misschien een verhaaltje. Misschien een voorwerp dat ze hebben gekregen van hun vader. Of iets wat ze meegebracht hebben van hun vaderland.

Maakt niet uit wat. Maar het is dierbaar, heel dierbaar. En toch willen ze het afstaan, ze willen het ten geschenke geven. Misschien weten ze aan wie ze dat willen geven. Aan die ene persoon die ze dankbaar zijn. Die ene persoon die ze maar 1 keer hebben gezien maar die een onvergetelijke indruk liet. Die ene klootzak die hen voor het leven heeft getekend. Het kind dat ze verloren hebben. Die ene geliefde aan wie ze alleen maar op met dat geschenk kunnen zeggen hoe graag ze die zien. Of misschien willen ze het aan de wereld geven. Aan de wereld van morgen.

Een parade van mensen met geschenken. Een podium vol geschenken.Waardoor de wereld misschien – maar misschien ook niet – 1 millimeter verschuift en 1 millimeter mooier wordt.

PARADE is een nieuwe theatertekst van veel gelauwerd auteur Peter Verhelst, samen geschreven met de Hartenspelers van HETGEVOLG

Credits

Tekst: Peter Verhelst en de Hartenspelers van HETGEVOLG

Spel: Stefaan Degand en de Hartenspelers van HETGEVOLG

Regie: Stefan Perceval.

HETGEVOLG in co-productie met Het Laatste Bedrijf 

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid en Gallop Tax Shelter.