Jona Harnischmacher

EXIT (8+)

Circumstances
zo 10 mrt 14:00
  • zo 10/03/24
    14:00
    De Klap, Deurne
  • 6 EURO | 2 EURO (kansentarief)

EXIT toont de ontmoeting van vier individuen die één collectief pad belopen. In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen ze in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen.  

We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico…

EXIT is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans).

 

EXIT werd geselecteerd voor het TheaterFestival 2023! 

Uit het juryverslag:

“Voor de jury is ‘EXIT’ de spannendste circusvoorstelling die vorig seizoen in Vlaanderen te zien was. Verwondering regeert, maar nooit wordt ze vrijblijvend.”

Het stuk bouwt slim op naar een adembenemende apotheose […] De performers hijsen zich de lucht in, glijden van de muur en zoeken met z’n vieren een balans die ze uiteindelijk ook vinden. Dé sensatie van het weekend.

 Filip Tielens – De Standaard ★★★★

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke 
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en William Blenkin 
Muziek: Bastiaan van Vuuren/Bastian Benjamin 
Dramaturgie: Marie Peeters 
Lichtontwerp: Edwin van Steenbergen 
Techniek: Casper van Overschee 
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld 
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam 
Productie: Circumstances vzw 
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt-Dommelhof, HET LAB Hasselt, Cirklabo, circ'uit en Miramiro 
Met steun van PLAN, Stad Leuven, Grensverleggers/deBuren