RATPAK

RATPAK

Dirk Cassiers en Jan Van Looveren
gratis vrijdagconcerten
vr 28 jul 14:00
  • vr 28/07/23
    14:00
    OLT Rivierenhof, Deurne
    Gratis
  • GRATIS

RATPAK is het nieuwe muzikale project van Dirk Cassiers en Jan Van Looveren. De heren kennen elkaar van bij het Antwerps collectief De Grungblavers.

RATPAK brengt ons terug naar de fifties en sixties toen Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. zich zondig maakten aan onbegrensd muzikaal vertier in hun geliefkoosde Las Vegas. Ze stonden erom bekend tot vroeg in het ochtendgloren uitbundig whiskey te drinken en dikke sigaren te roken, te grappen en te grollen, en er vooral niets om te geven wat anderen over hen dachten.  

Het trio werd vergeleken met een “pack of rats” en de naam The Rat Pack was geboren. Dat inspireerde Jan en Dirk om hun nieuwe project RATPAK te noemen. Een illustratie van wie zij willen zijn op een podium. Entertainers die garant staan voor een concert ‘sans gêne’. Doe daar de nodige humor bij, meerstemmig gezang en je mag je aan een verrassend concert verwachten.

Muzikaal brengt RATPAK een smeltkroes van muziek uit die losbandige fifties and sixties: de originele standards en crooners zoals Fly me to the moon, I’ve got you under my skin, The Lady is a tramp, I get a kick out of you – en van meer recente popsongs zoals Wonderwall (Oasis), Whole lotta Rosie (AC/DC), Addicted to love (Robert Palmer), Oh Lori (Allessi brothers), I’m still standing (Elton John), … die ze helemaal omkleden met jazz arrangementen zoals weleer.

In samenwerking met District Deurne en Arenberg

Credits

Zang: Jan Vanlooveren & Dirk Cassiers 
Contrabas: Sebastien (Seba) Thomé 
Piano: Stijn Wauters 
Drum: Tom Lambrecht 
Gitaar: Patrick Deltenre