Dalton

Vrolijke vakantie en andere verhalen

Stéphane Aubier, Vincent Patar, ea
familiefilm
wo 5 apr - wo 12 apr

Kortfilmcompilatie, verschillende regisseurs, 50'

Na hun knotsgekke animatiereeks 'Panique au village' maakten het Belgisch regisseursduo Stéphane Aubier en Vincent Patar in 2004 een succesvolle langspeler met dezelfde personages, Paniek in het Dorp. Sindsdien kwamen er regelmatig korte animatiefilms uit met Cowboy, Paard, Indiaan en een heleboel chaos in de hoofdrol. In hun laatste nieuwe film, 'De Grote Vakantie' beleven de vrienden tal van dolle avonturen tijdens de lange zomermaanden. De film wordt vooraf gegaan door 4 andere leuke kortfilms vol vakantieplezier.

De Grote Vakantie
Stéphane Aubier, Vincent Patar / 2023 / België / 27 min.

Het is grote vakantie! Maar die duurt wel erg lang en Cowboy en Indiaan vervelen zich. Tot ze een oude film over piraten zien die hen op ideeën brengt: ze besluiten een boot te bouwen en op avontuur te gaan. Maar natuurlijk gaat niet alles zoals verwacht. De eerste bouwpoging is alvast een ramp maar gelukkig kunnen ze de hulp van hun dierenvrienden inschakelen. Van verveling geen sprake meer! 'Paniek in het dorp: De Grote Vakantie' wordt voorafgegaan door deze vier films vol vakantieplezier:

Kayak
Antoine Rossi, Auguste Lefort, Flore Dechorgnat, Solène Bosseboeuf, Tiphaine Klein / 2021 / Frankrijk / 6 min.

Op een rustige zomerdag neemt een vader zijn babyzoontje mee op een kajaktocht. Al snel wordt duidelijk dat het voor de vader geen onstspannende uitstap wordt wanneer de baby kuren heeft en ook een arend zich moeit met het avontuur.

Heatwave
Fokion Xenos / 2019 / Verenigd Koninkrijk / 7 min.

Het wordt alweer een snikhete dag in een zuiders kuststadje, dus iedereen trekt naar het strand. Daar is het in een mum van tijd een drukte van jewelste.

O28
Meyran Fabien / 2019 / Frankrijk / 5 min.

Een Duits koppel maakt een ritje in het beroemde gele trammetje in Lissabon, maar wanneer de remmen het begeven loopt het ineens allemaal gierend uit de hand.

Belly Flop
Jeremy Collins, Kelly Dillon / 2018 / Zuid-Afrika / 5 min.

Penny, een klein meisje, leert duiken in het zwembad. Hoewel dat niet zo gemakkelijk is blijft ze met veel moed doorzetten. Dan verchijnt er een getalenteerde duikster op het toneel... Maar daar trekt Penny zich niks van aan!