Ik ben niet bang

Uitzonderlijke uitdagingen (6+)

Jeugdfilmfestival
wo 22 feb 14:15
  • wo 22/02/23
    14:15
    Cinema Rix, Deurne

In je leven moet je heel wat trotseren, maar de personages uit deze kortfilms staan wel voor de gékste uitdagingen. Benieuwd?

kortfilmcompilatie - verschillende regisseurs - 56min – Nederlands gesproken

Ik ben niet bang!
Marita Mayer - DE, NO - 7min
Tijdens een spelletje verstoppertje verlaat Vanja de lichte woonkamer en komt ze op een schemerige binnenplaats terecht. Er zijn veel te veel donkere hoeken, rare schaduwen en vreemde geluiden. Om hun angst te overwinnen, verandert Vanja in een gevaarlijke tijger!

Orkest Misofonie
Daniela Hýbnerová - CZ6  - 6min
Geluiden uit naburige flats nemen de gedaante aan van wie ze veroorzaken. Ze breken binnen in de flat van een jonge vrouw, die er helemaal gek van wordt.

Koning Worst
Mascha Halberstad – NL - 21min
Wanneer Greetjes vader, slager Tuitjes, het met de Italiaanse Smakkerelli aan de stok krijgt, staat het rustige dorpje Moppel plots op zijn kop. Greetje dreigt niet alleen de jaarlijkse worstenwedstrijd te verliezen, maar ook haar grote liefde Nol.

Een dagje uit
Ana Horvat – HR - 11min
Een koppeltje fietst een dagje door het platteland. Hoewel ze anders naar de natuur kijken en verschillende verwachtingen hebben van hun uitje, genieten ze er toch van. Tot er een storm opsteekt en ze niet weten hoe ze daarmee moeten omgaan. Trekt de storm ze verder uit elkaar? Of juist dichter bijeen?

Sestry
Andrea Szelesová – CZ – 11min
De Grote Zus - een kolossale persoon - zit vast in het zand. Omdat ze niet voor zichzelf kan zorgen, komt de zorg op haar bittere kleine zusje terecht. Maar De Grote Zus blijft groeien en zinken. Ondanks de pogingen van haar zusje om dit af te remmen, blijft er één nacht over om afscheid te nemen en los te laten.