Anemos Reflections
Anemos

Anemos Reflections

Anemos saxofoonkwartet
CAVACONCERT
zo 21 mei 15:00
  • zo 21/05/23
    15:00
    De Klap, Deurne
  • Tickets 10 EURO | 2 EURO kansentarief | inclusief een glas cava of fruitsap

Het Belgische Anemos saxofoonkwartet bestaat niet alleen uit 4 gepassioneerde muzikanten, maar ook uit 4 beste vrienden. Opgericht in 2009 in het Koninklijk Conservatorium van Brussel, heeft Anemos door de jaren heen een stevige reputatie opgebouwd, en zo hun plaats gevonden in de klassieke muziekwereld, met steeds veel lof voor hun muzikaliteit en warme persoonlijkheid als ensemble. Samen en afzonderlijk studeerden ze saxofoon, kamermuziek en muziektheorie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, de LUCA school of Arts Leuven, en het "Conservatoire Régional de Cergy-Pontoise" in Frankrijk. 

Anemos gaf door de jaren heen concerten op verschillende plaatsen. Zo speelden ze onder andere in Zagreb, Saint-Nazaire, Belgrado, Amersfoort, Maastricht en Kaunas, Litouwen.

Hun debuut album "Through Time" ontving lovende kritieken. Zo sprak Klassiek Centraal de gevleugelde woorden: "dit zijn in sui generis klanken ‘uit de buik’ die bij wijlen zorgen voor kippenvel bij wie daar gevoelig voor is. Altijd een goed teken”. De muziek op hun tweede album "Klapzoen" vertelt het hartverscheurende verhaal over componisten beïnvloed door de "Groote Oorlog". Deze cd kwam uit met een dichtbundel erbij, waarbij de muziek als het ware de soundtrack vormt voor de poëtische woorden van dichter Geert Vanhassel. 

Het hoofddoel van het Anemos Saxofoonkwartet blijft na al die jaren muziek maken nog steeds ongewijzigd: nieuw leven blazen in deze Belgische uitvinding. Dat doen ze door het repertoire te vernieuwen met unieke arrangementen, samen te werken met andere kunstvormen en natuurlijk iedereen even verliefd op dat wonderlijke instrument te maken als zijzelf.

 

 

Credits

Line up
Kristan Dehertog: sopraansaxofoon
Lieve De Keyser: altsaxofoon
Kurt Bertels: tenorsaxofoon
Wesley Capiau - baritonsaxofoon

Programma

Programma
Verwacht je in "Anemos Reflections" aan enkele grote namen uit de muziekgeschiedenis: Bizet, Piazzolla,... of wat dacht je van de Grootste Belg: Jaqcues Brel?  Kortom, muziek met een missie: de luisteraar net zo verliefd op dat unieke instrument laten worden als Anemos zelf...

Johan Sebastian Bach - Italiaans Concerto, BWV 971: allegro
Jean Baptiste Singelée - Grand Quatuor Concertant, Op. 79
Béla Bartok - 6 Danses Populaires Roumaines (arr. Kristan Dehertog)
Astor Piazzolla - Histoire Du Tango: Café 1930
Gioachino Rossini - Rossini… Per Quattro (arr. Gaetano Di Bacco)
Georges Bizet - Carmen Fantasy (arr. Yasuhide Ito)
Jacques Brel - Hommage à Jacques Brel (arr. Kristan Dehertog)
Astor Piazzolla - Libertango
 

Anemos
Anemos Reflections