TE GAST FILMMAGIE

Filmmagie programmeert al minstens 75 jaar de betere film voor cinefielen. In Cinema Rix doen ze dat tweewekelijks op dinsdag. Alle filmliefhebbers welkom!

Tickets voor de vertoningen van filmmagie kosten 5 EURO. Je kan reserveren via filmmagie.antwerpen2@telenet.be. Of betaal gewoon aan de kassa de dag van de vertoning.

meer info: www.filmmagie-antwerpen.be

Voorjaarsreeks 2022

Onder het geweld

De afgelopen jaar overleden grootmeester Jean-Luc Godard – God-Art voor de filmvrienden en halverwege vorige eeuw boegbeeld van de nouvelle vague – zei van film te houden omdat hij er op totaal verschillende manieren zijn voorliefde voor analyse van het moderne leven mee kon botvieren, het als een bioloog te dissecteren en te zien wat er zich onderhuids allemaal afspeelt. Net wat de films in deze reeks doen: ze kijken dieper naar wat de mens beroert onder al het geweld dat zich aan de oppervlakte voltrekt. Het is niet altijd wat ze in je gezicht brullen dat je tot daden aanzet, wel wat ongezegd blijft en gestuurd door emoties. Daarom dat ouders, kinderen, vrienden, buren, hoe goed je hen ook denkt te kennen, je altijd nog kunnen verrassen, de ene keer al deugdzamer dan de andere. De protagonisten in deze reeks blijven leren van elkaar, al zijn dat soms harde levenslessen. Het openlijk uiten van wie ze zijn of waar ze voor staan, is hen niet altijd gegund. En de loyaliteit van hun naasten durft snel te slinken als de bedreiging van machtigere creaturen te groot wordt. Hoe consequent en rechtlijnig kan je dan zelf nog door het leven gaan?